h

Uitreiking prijsvraag Noord-Zuidlijn ongeacht bekendmaking cijfers

28 februari 2006

Uitreiking prijsvraag Noord-Zuidlijn ongeacht bekendmaking cijfers

De SP gaat de winnaar van de prijsvraag “Hoeveel kost de Noord-Zuidlijn extra?” bekendmaken, ook als Wethouder van der Horst de cijfers alleen onder geheimhouding wil openbaren. De prijsuitreiking zal plaatsvinden bij de metro-bouwput op de Vijzelgracht om 9:00 uur morgenochtend.

Uit bronnen rond Van der Horst is vernomen dat de wethouder overweegt de bekendmaking tot na de verkiezingen uit te stellen. De nieuwe cijfers over de kostenoverschrijding op de Noord-Zuidlijn zullen dan slechts onder geheimhouding bekend worden gemaakt. Dit is voor SP-raadslid Willem Paquay geen reden om niet een prijsvraagwinnaar aan te wijzen: “De hoofdprijs gaat naar degene die het dichtst bij het nieuwe bedrag zit. Als wij zeggen wie de winnaar is, maken wij geen concreet bedrag bekend.”

Vanavond is er van 18:00 tot 20:30 uur een speciaal ingelaste vergadering van de commissie verkeer, vervoer en infrastructuur. De SP heeft geist dat de nieuwe cijfers over de kostenoverschrijding van de Noord-Zuidlijn vr de verkiezingen bekend worden gemaakt. Deze eis werd door een meerderheid van de commissie ondersteund. Willem Paquay zal de commissie aan het begin vragen om de vergadering openbaar te maken voor pers en publiek.

Op de prijsvraag kwamen bij de SP honderden inzendingen binnen van Amsterdammers die zich zorgen maken over de extra kosten die de Noord-Zuidlijn met zich meebrengt. SP-Lijsttrekker Remine Alberts zal de prijs (een fiets) morgenochtend hoogstpersoonlijk uitreiken aan de gelukkige winnaar.

U bent hier