h

Voedselbanken in lege kantoorpanden

1 februari 2006

Voedselbanken in lege kantoorpanden

Laurens Ivens)

SP-kandidaat-raadslid Laurens Ivens roept wethouder Duco Stadig op om met projectontwikkelaars en gemeentelijke diensten op zoek te gaan naar opslagruimte voor de voedselbanken. Ivens: "De leegstand van kantoorruimten is enorm terwijl een sociale instelling als de voedselbank onvoldoende opslagruimte heeft. Hier ligt een taak voor de gemeente om dit op te lossen."

De SP vindt het triest dat er in een rijke stad als Amsterdam voedselbanken voorkomen. Ivens: "Het liefste zien we de noodzaak voor voedselbanken verdwijnen. Helaas doet het huidige college daarvoor niet hard genoeg haar best. Het zou echter extra triest zijn als ze ook niet de voedselbanken wil helpen met het vinden van geschikte opslagruimte."

In Amsterdam staat 1,6 miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg. Ivens: "Ruimte is er voldoende in de stad kennelijk. Het is een kwestie van de goede prioriteiten stellen. De wethouder zou dit kunnen stimuleren door een leegstandsheffing in te voeren of door leegstaande ruimten te vorderen. Indien hij hier niet toe bereid is, dan is in overleg gaan toch wel het minste wat hij kan doen."

U bent hier