h

Flyer-actie voor behoud buslijn 29

31 maart 2006

Flyer-actie voor behoud buslijn 29

Op zaterdag 1 april zullen inwoners en SP-leden van Amsterdam-Noord, Amsterdam-Zuidoost en Diemen zich gezamenlijk inzetten voor het behoud van buslijn 29, die eind mei dreigt te worden opgeheven. Deze buslijn gaat vanaf het Buikslotermeerplein via Diemen naar het AMC.

Door het uitdelen van flyers met de kop: "1 april? Nee, dit is gn grap! Bus 29 gaat echt verdwijnen!" willen de deelnemers in de bussen aandacht vragen voor de actie. De handtekeningen zullen rond 15 april worden aangeboden aan de nog te benoemen nieuwe wethouder van Verkeer en Vervoer tijdens de eerste commissievergadering. Ook het dagelijks bestuur van het Gemeentelijke Vervoer Bedrijf (GVB) en het Regionaal Overleg Amsterdam (ROA) zullen door de actievoerders worden benaderd.

Tijdens de actie komen alle deelnemers om 13.00 uur samen bij het eindpunt van de bussen bij het AMC. Daar zullen ze waarschijnlijk vertegenwoordigers van het ziekenhuis ontmoeten. Ook in het AMC maakt men zich zorgen over het wegvallen van de busdienst, die zowel door het personeel als door patinten en bezoekers van het ziekenhuis gebruikt wordt.

En van de initiatiefneemsters van deze actie gebruikt de bus zelf dagelijks om naar haar werk te gaan en ondervond al veel bijval van medepassagiers bij het organiseren van een handtekeningenactie tegen de opheffing van deze lijn.

U bent hier