h

SP verovert de stadsdelen en een plek bij 4 grootste partijen

8 maart 2006

SP verovert de stadsdelen en een plek bij 4 grootste partijen

Met de gigantische verkiezingsoverwinning van de SP gisteren behoren we nu tot de grootste 4 partijen in de stad. In de gemeenteraad zijn we nog maar net kleiner dan GroenLinks en de VVD, maar ruim groter dan het CDA en D66. De stadsdelen hebben we echt veroverd. We zijn gegroeid van 5 deelraadsleden in de gehele stad tot 29 deelraadsleden. Bijna een verzesvoudiging!

De SP deed in 5 stadsdelen nieuw mee aan de verkiezingen en veroverde in al deze stadsdelen gelijk een plekje bij de grootste 4 partijen. De kiezers hebben overduidelijk veel vertrouwen in de SP. In twee stadsdelen is de SP zelfs de tweede partij geworden. De PvdA kan als grootste partij bij de collegeonderhandelingen niet anders meer dan linksaf kijken.

In de centrale stad is het percentage SP-stemmers met 73 procent gestegen. Een ongekende groei, die zich vertaalt in een stijging van 2 zetels.

U bent hier