h

SP voert VVD-plan uit: wijk op slot voor armen

2 maart 2006

SP voert VVD-plan uit: wijk op slot voor armen

De SP-Amsterdam gaat demonstreren wat er gebeurt als het verkiezingsprogramma van de VVD wordt uitgevoerd. Op vrijdagochtend gaat de wijk Venserpolder van 9.00 tot 10.00 uur op slot voor arme mensen zonder werk.

De SP plaatst morgenochtend een slagboom bij de uitgang van metrostation Venserpolder. Lijsttrekker Remine Alberts zal persoonlijk toegangscontroles houden. Iedereen die de Venserpolder in wil gaan, moet zijn inkomen en functie bekend maken. Werkloze mensen met een uitkering, wordt de toegang ontzegd.

In het VVD-verkiezingsprogramma staat dat er: 'een inkomenseis voor wijken met een te grote concentratie aan kansarmen' moet komen. Geschokt door de reacties, heeft de VVD het voorstel inmiddels beperkt tot de minima zonder werk. Het principe blijft echter gelijk: voor een bepaald soort mensen gaat de wijk op slot.

Remine Alberts: "Dit is weer een typisch VVD-voorstel. Mensen die het al moeilijk hebben, worden dubbel gepakt. Het zou veel aardiger zijn om het voorstel om te draaien, dan doen we rijke wijken op slot voor rijke mensen. Natuurlijk moeten er gemengde wijken komen, maar dat doe je niet met dit eenzijdige en stigmatiserende voorstel."

Tijd: Vrijdagochtend 3 maart van 9:00 tot 10:00 uur

Plaats: Uitgang metrostation Venserpolder

U bent hier