h

Woningbeleid Stadig een farce

2 maart 2006

Woningbeleid Stadig een farce

De pot met geld om bouwplannen uit te betalen is leeg. Er is structureel te veel geld uitgegeven, en door de crisis op de kantorenmarkt komt er geen geld meer bij. Een zure erfenis van wethouder Stadig voor de Amsterdammers.

De bouw van sociale huurwoningen wordt hierdoor zeer lastig. De minimale 30% sociale woningbouw op bijvoorbeeld IJburg dreigt onhaalbaar te worden. De gevolgen zijn niet te overzien. Corporaties moeten meer gaan betalen voor de grond voor sociale huurwoningen, terwijl ze sinds 1997 dezelfde lage grondprijs betaalden. Het rijk moet de gemeente geld geven voor woningbouw, anders dreigt de stedelijke vernieuwing vast te lopen. Extra tragisch is dat op de Zuidas, waar nog wel geld verdient wordt, dit meteen in de realisatie van het zogenaamde Dok (A10 en spoor onder de grond) wordt gestopt. Dit geld kan volgens de SP beter besteed worden aan de bouw van veel meer woningen.

De leus van dit gemeentebestuur was jarenlang: "Alleen het resultaat telt." Het resultaat van dit College staat miljoenen in het rood.

U bent hier