h

Protest wapenbeurs Marelec

24 april 2006

Protest wapenbeurs Marelec

Een honderdtal demonstranten verzamelden zich op woensdag 19 april voor de hoofdpoort van de Marinebasis Kattenburg in protest tegen de Militaire Wapenbeurs Marelec welke daar van 19 t/m 21 april plaatsvond.
De derde beurs op wapengebied welke binnen korte tijd werd gehouden binnen de muren van Amsterdam. De organisatie "Ontwapen" www.ontwapen.org verzet zich tegen deze beursen en riep op tot de manifestatie. Onder de demonstranten waren ook een aantal SP-ers. En SP-fractievoorzitter Remine Alberts welke in haar toespraak er aan herinnerde dat burgemeester Cohen bij vorige gelegenheden ook uitsprak dat dit soort beursen onwenselijk zijn en niet passen in het beleid van Amsterdam "een vreedzame samenleving te bevorderen".

) )

Op 20 april was er om 20:00 uur een lawaaidemonstratie voor de ingang van het Scheepvaartmuseum waar op dat moment de deelnemers aan de wapenbeurs een diner kregen aangeboden. De demonstratie verliep vreedzaam en rustig (behalve natuurlijk het geproduceerde lawaai). Ook de politie is die mening toegedaan. Na enige tijd verzocht de politie de demonstranten om zich te verwijderen en die daar dan ook gevolg aan gaven. Op enige afstand lopen werd de hele groep echter omsingelt door een overmacht van ME en politie en collectief gearresteert. In totaal werden 42 mensen in een bus afgevoerd naar het politiebureau. Inmiddels zijn de meeste heengezonden met een dagvaarding. 10 mensen zitten nu, zaterdagmiddag 16:00 uur nog vast. De SP heeft vragen gesteld over de reden en de gang van zaken.

)

U bent hier