h

28 mei: BadZout in de Badcuyp

16 mei 2006

28 mei: BadZout in de Badcuyp

Op zondag 28 mei een nieuwe aflevering van BadZout, het politiek debatcaf van de SP in muziekcentrum de Badcuyp. Met aandacht voor literatuur, democratisering in Wit-Rusland, sport en openbaar vervoer.

Met NRC-journalist Tom Rooduijn staan wij stil bij het heengaan van de grote Volksschrijver Gerard Reve. Rooduijn is auteur van het boek Revelaties.

SP-raadslid Meta Meijer geeft een toelichting op de afbraak van het openbaar vervoer in Amsterdam. Wat zijn de gevolgen van de nieuwe dienstregeling van het GVB voor de bereikbaarheid?

In maart waren er presidentsverkiezingen in het Wit-Rusland van dictator Alexandr Lukashenko. De oppositie kreeg geen kans en werd met harde hand uit de media geweerd, oppositieleiders werden gentimideerd. Hierover een debat met o.a. Irene van den Broek (Mission to Minsk) en Suran Arzalian (VU).

Sportjournalist Igor Wijnker bracht ruim een jaar door bij de Marokkaanse voetbalvereniging FC Chabab, met een prachtig boek tot gevolg: Onder Marokkanen, een jaar bij FC Chabab. Een interview over verbroedering door sport. En wethouder Gehrels gaat in debat over de toekomst van de (kleinere) sportclubs onder het nieuwe 'linkse' College.

Tussendoor speelt muzikant John Spijker gitaarmuziek. SP-gemeenteraadslid Jasper van Dijk draagt een column voor over de politieke ontwikkelingen.

BadZout wordt gepresenteerd door journalist Jurryt van de Vooren. Toegang is gratis. Zaal open vanaf 14.30.

Tijd: 15.00 - 17.00, zondag 28 mei 2006
Plaats: de Badcuyp, Eerste Sweelinckstraat 10 (hoek Albert Cuypstraat), Amsterdam.
Tram: 24,25,16 en 4. Uitstappen bij tramhalte Albert Cuypstraat.
Toegang gratis.
Politiek-cultureel caf BadZout is een initiatief van de SP.
Informatie: www.badzout.nl tel. 06 51039570

U bent hier