h

Nationale Dodenherdenking

3 mei 2006

Nationale Dodenherdenking

Op 4 mei herdenkt Nederland haar oorlogsslachtoffers tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Traditiegetrouw organiseert het Amsterdamse comit 4-5 mei voorafgaand een Stille Tocht vanaf het Museumplein (bij het zigeunermonument) aanvangende om 18:10 uur. De voorzitter van het comit spreekt een kort openingswoord, gevolgd door de burgemeester van Amsterdam Job Cohen. Carin Belifante declameert. Hierna start de Stille Tocht. De route is als volgt: Honthorststraat, 1e Jacob van Campenstraat, Ferdinand Bolstraat, 1e Weteringplantsoen, Vijzelgracht, Vijzelstraat, Rokin, Dam. Onderweg worden bij een aantal monumenten bloemen gelegd.

De voltallige gemeenteraadsfractie van de SP Amsterdam loopt mee in de stoet. Belangstellenden worden uitgenodigd om vanaf de start op het Museumplein deel te nemen. Onderweg aansluiten mag ook. Aankomst op de Dam is om ongeveer 19:30 uur.

U bent hier