h

Huisbezoeken: ken uw rechten!

9 juni 2006

Huisbezoeken: ken uw rechten!

Wanneer u een uitkering aanvraagt komen ambtenaren van de DWI op huisbezoek. U kunt dit niet weigeren. Maar wel heeft u er recht op om van te voren kennis te nemen van uw rechten en plichten tijdens dat bezoek. Sta er dus op dat u rustig kennis kunt nemen van die informatie vr het huisbezoek plaatsvindt.

Huisbezoeken)

Ook als u al een uitkering ontvangt kunt u een huisbezoek verwachten. De DWI is verplicht u ruim van te voren te informeren over hun rechten en uw plichten. Als u al een uitkering ontvangt dan kunt u het huisbezoek weigeren. De antwoorden door de wethouder Aboutaleb, op vragen daarover door Sadet Karabulut (gemeenteraadslid van de SP), bevestigen dat.

Huisbezoeken zijn een zwaar middel dus het is heel belangrijk dat u vooraf door DWI goed wordt geinformeerd over uw rechten en plichten. Het huisbezoek moet ook netjes uitgevoerd worden. De SP is benieuwd naar uw ervaringen of klachten. Laat het ons weten!

E-mail naar amsterdam@sp.nl of bel 020-6372228

Mr. Kuijper van Advocatenkantoor R.P. Kuijper is trouwens van mening dat deze huisbezoeken in strijd zijn met de Grondwet. Hij gaat, namens bijstandgerechtigden die een huisbezoek hebben ondergaan, in juli de Staat dagvaarden. Als u zich wilt voegen bij de groep bijstandgerechtigden welke hij vertegenwoordigt kunt u bellen met zijn kantoor op 020-6169731 of 06-10037014.

U bent hier