h

Leegstand sociale koopwoningen

29 juni 2006

Leegstand sociale koopwoningen

Vragen leegstand sociale koopwoningen

Amsterdam, 29 juni 2006

Woningbouwvereniging Rochdale geeft iedereen die de vereniging in contact brengt met iemand die een woning van de corporatie koopt 1500 euro aan cadeaubonnen. Deze premie is klaarblijkelijk noodzakelijk ondanks het (vermeende) gebrek aan koopwoningen in Amsterdam ook volgens het College.

Op grond van art. 17 van het Reglement van Orde van de Gemeenteraad, stelt ondergetekende de volgende vragen aan het College van B & W:

1. Als sociale huurwoning was de woning in gebruik, als koopwoning staat de woning leeg. Is het College met vragensteller eens dat bij gebrek aan belangstelling van kopers en gezien de wachtlijsten voor sociale huurwoningen de woning beter teruggezet kan worden in de sociale voorraad?
2. Heeft het College een verklaring voor het feit dat ondanks het (veronderstelde) grote tekort aan koopwoningen, de koopwoningen van Rochdale slecht afzetbaar zijn?
3. Wat is de mening van het College over het feit dat er grote behoefte aan woningen is maar het regelmatig voorkomt dat koopwoningen lange tijd leeg staan, zo ook in dit geval?
4. Is het College ervan op de hoogte dat de zogenaamde krapte-indicator van de Nederlandse Vereniging van Makelaars over het 1e kwartaal van 2006 voor Amsterdam* aangeeft dat er een zeer ruime kopersmarkt (groot aanbod) is en dat een groot "tekort" aan koopwoningen niet uit het aanbod valt af te leiden?

*Woningmarktrapportage Amsterdam 1e kwartaal 2006, Gerard W. Bakker & Partners.

Hans Bakker
Gemeenteraadslid SP

U bent hier