h

Oranje kaart voor jaarrekening gemeente

21 juni 2006

Oranje kaart voor jaarrekening gemeente

De SP heeft vandaag het College een oranje kaart gegeven voor de jaarrekening over 2005. Na vele waarschuwingen over fouten in de vorige jaarrekening, werd dit jaar door de accountant de hele jaarrekening afgekeurd. Vooral de problemen bij de Dienst Werk en Inkomen en het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam baren de SP grote zorgen.

Laurens Ivens)

Volgens raadslid Laurens Ivens was de gele kaart al te vaak getrokken en moet het College nu eens echt werk maken van de jaarrekening. "De jaarrekening afwijzen zou nadelige gevolgen kunnen hebben voor de uitgaven van de gemeente. Daarom hebben we de - vandaag zeer toepasselijke - oranje kaart getrokken. De nieuwe wethouders moeten nu bewijzen dat zij het beter kunnen dan hun voorgangers".

De SP maakt zich grote zorgen om de almaar opstapelende kosten voor de Noord-Zuidlijn. Daarnaast is het bij de Dienst Werk en Inkomen een dermate chaos dat de doelstellingen van deze dienst niet gehaald worden. Bij het Ontwikkelingsbedrijf is de structuur dermate onoverzichtelijk dat hier ook veel fouten gemaakt zijn. De SP heeft duidelijk gemaakt dat er volgend jaar echt veel verbeterd moet zijn.

U bent hier