h

Asscher creert gespannen sfeer door verbod Palestina-demonstratie

21 juli 2006

Asscher creert gespannen sfeer door verbod Palestina-demonstratie

Loco-burgemeester Lodewijk Asscher heeft de geplande demonstratie van morgen tegen de oorlog tegen de Palestijnen vandaag verboden. Honderden mensen zullen morgen op het Beursplein komen om hun ongenoegen tegen de oorlog te uiten, terwijl dat dan niet kan. SP-raadslid Laurens Ivens: 'Het verbieden van deze demonstratie een dag vantevoren is buitengewoon onverstandig en levert mogelijk een gespannen sfeer rondom het Beursplein op.'

De gemeente verwacht door de ontwikkelingen in Libanon een grote opkomst van de manifestatie en wil deze daardoor naar het Museumplein verplaatsen. De organisatie van de manifestatie is hiertoe bereid door er in een demonstratieve optocht naar toe te gaan. De politie heeft dit voorstel verworpen. Ivens heeft een brief gestuurd aan de loco-burgemeester om zijn standpunt te herzien.

De SP steunt de demonstratie die morgen zich keert tegen de strijd die Isral voert tegen de Palestijnen en Libanon. Het geweld in het Midden-Oosten moet afnemen. Een duidelijke oproep daartoe zal uit de gehele wereld komen door wereldwijde demonstraties. Het is belangrijk dat ook Nederland dit geluid afgeeft. Daarom hoopt de SP dat er morgen zoveel mogelijk mensen naar het Beursplein komen om 13.00.

Update: Ondertussen heeft de loco-burgemeester de verkeerde inschatting ingezien en zal er toch een podium op het Beursplein komen!

U bent hier