h

Demonstratie tegen Israelisch geweld

22 juli 2006

Demonstratie tegen Israelisch geweld

Meer dan 4000 demonstranten waren vandaag in Amsterdam om zich uit te spreken tegen de agressie van Isral richting de Palestijnen en Libanon. De indrukwekkende protestmars 'Luid de Noodklok' ging van het Beursplein naar het Museumplein. Sprekers van diverse organisaties riepen op voor een onmiddellijk einde aan het geweld en eisen een duidelijke stellingname tegen het optreden van Isral door de Nederlandse regering.

SP-Kamerlid Harry van Bommel veroordeelde de oorlogshandelingen, die geen oplossingen bieden maar slechts burgerslachtoffers veroorzaken, in scherpe bewoordingen. Hij riep de Nederlandse regering op om duidelijk en onomwonden stelling te nemen tegen de buitenproportionele acties van Isral. Minister Bot moet niet langer blindelings aan de leiband blijven lopen van de VS. De SP is van mening dat sancties tegen Isral nu moeten worden genomen. Sancties Nu.

demonstratie1) demonstratie2) demonstratie3) demonstratie4) demonstratie5) demonstratie6)

U bent hier