h

Gemeenteraad niet bereid te snijden in eigen vlees

12 juli 2006

Gemeenteraad niet bereid te snijden in eigen vlees

De gemeenteraad heeft vandaag tegen voorstellen gestemd om te snijden in de kosten van het ambtenarenapparaat en de politieke vergoedingen. De SP stelde voor om het aantal bestuurslagen te vereenvoudigen en te onderzoeken hoe we met minder ambtenaren afkunnen. De wethouder toonde zich niet bereid om dit te doen omdat hij niet verwacht dat hier geld te besparen is. De SP ziet deze mogelijkheden wel, maar helaas steunden PvdA, GroenLinks, D66 en CDA de wethouder.

De voorstellen van het college om de komende 4 jaar te bezuinigen treffen veel Amsterdammers. De SP wilde met haar voorstellen voorkomen dat de lasten verzwaard worden. Daarnaast stelde de SP voor om ook de hondenbezitters niet te confronteren met een stijging van de hondenbelasting. Ook dit voorstel kon niet op steun van anderen rekenen.

Om zelf het goede voorbeeld te geven, stelt de SP voor om de fractievergoedingen voor de politieke partijen met 10% te verlagen. Geen enkele partij durfde echter te gaan snijden in eigen vergoedingen. De komende tijd zal de SP zich blijven inzetten dat met de bezuinigingen zo min mogelijk Amsterdammers getroffen worden.

U bent hier