h

Laat degenslikkers en vuurspuwers van buiten de EU toe

13 juli 2006

Laat degenslikkers en vuurspuwers van buiten de EU toe

De vergunningplicht voor straatartiesten gaat verdwijnen. Daardoor kunnen er meer straatartiesten in Amsterdam komen, ook van buiten de Europese Unie. Voor deegslikkers, vuurspuwers en gevaarlijke jongleurs geldt echter nog wel de verplichting om een vergunning aan te vragen. Een dergelijke vergunning kan echter alleen afgegeven worden aan inwoners van de EU.

Op initiatief van Amsterdam Anders / De Groenen had de gemeenteraad eerder belsoten meer mogelijkheden te bieden voor straatartiesten. Hierbij wilde de gemeenteraad het verschil tussen artiesten uit de EU en van buiten de EU geheel afschaffen. De burgemeester was echter niet bereid om hier gehoor aan te geven.

Volgens SP-raadslid Laurens Ivens is dit een gemiste kans. 'Nu beperken we alsnog de mogelijkheden voor de straatartiesten die van buiten de EU komen om de Amsterdammers te vermaken. Vergunningen voor het uitoefenen van gevaarlijke verrichtingen moet mogelijk zijn voor een ieder. Ik hoop dat Cohen alsnog met voorstellen gaat komen om vuurspuwers en degenslikkers ruimhartig toe te laten om Amsterdam nog leuker te maken.'

U bent hier