h

Luid de noodklok: Stop de oorlog tegen de Palestijnen

14 juli 2006

Luid de noodklok: Stop de oorlog tegen de Palestijnen

Zaterdag 22 juli 13.00 uur Beursplein

De wereld houdt z'n hart vast. Isral voert al weken een grootschalig offensief uit in Gaza over land, zee en lucht en heeft alle grenzen van Gaza afgesloten. Na deze opgevoerde koloniale bezettingspolitiek is Isral nu ook Zuid-Libanon binnengevallen. Er dreigt een verder escalerende oorlog in het Midden-Oosten.

Wat begon met de eis tot vrijlating van een Isralische korporaal, wordt misbruikt om met zwaar militair overwicht een hele bevolking te terroriseren en volgens de Geneefse Akkoorden staan collectieve straffen gelijk aan een oorlogsmisdaad.

Ondertussen is de berichtgeving eenzijdig en gaan de media voorbij aan de systematische gijzeling van de Palestijnen. Bovendien heeft het bombarderen van civiele doelen, zoals centrale water-, brandstof- en voedselvoorzieningen, al vele doden en gewonden tot gevolg gehad. Ziekenhuispatinten verkeren in levensgevaar, hongersnood is inmiddels een reel probleem en hulporganisaties waarschuwen zelfs voor epidemien.

Isral blijft politiek gesteund worden door Bush, terwijl de EU het laat bij een mondelinge veroordeling. Ook de oorverdovende stilte van de Nederlandse regering is schandalig. Op dit moment geldt: wie zwijgt stemt toe. Waar het nu op aankomt zijn concrete maatregelen tegen het gewelddadige optreden van Isral.

We moeten de noodklok luiden voor de humanitaire ramp die op dit moment plaatsvindt. Daarom roepen we de Nederlandse regering op zich krachtig uit te spreken tegen de oorlog tegen de Palestijnen, door het eisen van een onmiddellijk einde aan de Isralische invasies en bezettingspolitiek.

Ondersteund door o.a.
Paul Aarts (Universiteit van Amsterdam)
Miriyam Aouragh (Samen Tegen Racisme)
Nama Azough (GroenLinks)
Mohammed Benzakour (publicist)
Lily van den Bergh (Vrouwen in het Zwart)
Jacqueline de Bruijn (politicologe)
Rene Danen (cordinator Keer het Tij)
Bart Griffioen (Internationale Socialisten)
Jaap Hamburger (Een Ander Joods Geluid)
Wim Lankamp (Nederlands Palestina Komitee)
Ahmed Marcouch (PvdA)
Anja Meulenbelt (Socialistische Partij)
Mohamed Rabbae (Genoeg is Genoeg)
Tariq Shadid (Palestijnse Gemeenschap Nederland)
Martin Siepermann (UCP)
Zad Tayem (Palestijnse Gemeenschap Nederland)
Henk Wichard (SP)

U bent hier