h

Stadsstrand Playa de Bolla

15 juli 2006

Stadsstrand Playa de Bolla

De SP heeft het initiatief genomen om een stadsstrand aan te leggen langs de bouwput van de Noord-Zuidlijn op de Ferdinand Bolstraat. Op 12 en 13 augustus zal dit strand er liggen. Tot die tijd wordt de bouwput al wel versierd met bloembakken.

Wie kent niet de bouwput aan de Ferdinand Bolstraat? Vele jaren zijn de buurtbewoners opgescheept met hekken, afgesloten wegen, grote machines in de straat, bouwverkeer. Maar vooral heel veel lawaai.

De werkzaamheden boven de grond zijn bijna klaar en de SP vind dat het tijd is om de buurt nu eens iets leuks aan te bieden in de braakliggende straat.
Dus hebben wij het initiatief genomen voor:
BLOEMBAKKEN AAN DE HEKKEN & EEN STRAATFEEST

Met deze plannen is de SP naar het projectburo Noord-Zuidlijn gestapt en na maandenlang onderhandelen met stadsdeel, aannemer, enz is het rond. We kunnen aan de slag!

Eerst gaan we bloembakken ophangen. In samenwerking met Wijkcentrum Ceintuur en de afdeling groenvoorziening van het stadsdeel zijn er 150 bakken, een berg aarde en een heleboel plantjes besteld, genoeg voor 1 bloembak aan elk hek.

Wie helpt mee?!
Groene vingers zijn niet vereist, alleen enthousiasme en wat tijd.
Dinsdag 18 juli tussen 16.00 en 19.00u mogen we het bouwterrein op om deze op te hangen. Voor die tijd kunnen we al beginnen met bakken vullen in het Sarphatipark, de volle bakken rijden we met de bakfiets naar de Ferdinand Bol.

Op 12 en 13 augustus wordt een deel van de Ferdinand Bolstraat omgetoverd tot stad-strand PLAYA DE BOLLA.
De aannemer stort 300m3 schoon zand, wij zorgen, samen met Wijkcentrum Ceintuur, voor parasols, palmbomen, ligstoelen, terrasjes, brunch voor buurtbewoners en activiteiten die absoluut geen lawaai maken, zoals bv een stille disco op zaterdagavond.
Ook dan zijn er veel helpende handen nodig, dus zet deze datum vast in je agenda!
Mensen die ook willen meewerken bij de voorbereidingen zijn van harte uitgenodigd voor de buurtvergadering: maandagavond 17 juli, 20.00u, Ferdinand Bolstraat 14hs (ruimte van projectburo Noord Zuidlijn)
Om je op te geven als vrijwilliger, of voor meer informatie kan je terecht bij
amsterdamoudzuid@sp.nl telefonisch: 020-6643500 of 06-25374294

U bent hier