h

12 en 13 augustus: Playa de Bolla

2 augustus 2006

12 en 13 augustus: Playa de Bolla

Wie kent niet de Noord-Zuidlijn bouwputten? Voor elke Amsterdammer is het hinderlijk, maar voor de bewoners in en rond de Ferdinand Bolstraat is de overlast al jaren ondragelijk. De bewoners in de Ferdinand Bol hebben voor elke verzachtende maatregel een zwaar gevecht geleverd. Voor de bewoners in de zijstraten is vrijwel niets geregeld. In de vergadering van de kerngroep SP-Oud-Zuid is het idee geboren om, nu de bovengrondse werkzaamheden afnemen, de straat voor eventjes weer terug in bezit te nemen en iets leuks met die vreselijke bouwput te doen.

Een stadsstrand bovenop het bouwterrein leek ons wel een leuk idee. Hierna is steun gezocht bij bewoners en Wijkcentrum Ceintuur en na veel onderhandelen met het stadsdeel en projectburo Noord Zuidlijn werd het buurtfeest: PLAYA DE BOLLA geboren.

Schoon zand, 300 m3, parasols en terrasjes zorgen dat de buurtbewoners, en bezoekers, een weekend lang kunnen relaxen. Alle activiteiten staan dit weekend in het teken van Stilte en veroorzaken dus een minimum aan lawaai. Tai chi-les, een dichtwedstrijd, stille film, een buurtbrunch en een Stille Disco. Kijk hieronder voor het hele programma.

Maar kan zo'n feestje nu alle ellende van de afgelopen jaren goedmaken? Nee, zeker niet! De SP-Oud-Zuid zal in dit weekend de aandacht vestigen op de noden van de buurtbewoners. Niet voor niks staan veel woningen langs de bouwput leeg. De kerngroep wil hun rechtvaardige klachten ondersteunen en opkomen voor meer compensatie, in de Ferdinand Bol en voor de bewoners van de zijstraten.

Het hele weekend zijn er veel helpende handen nodig. Bij de opbouw, tijdens de brunch voor bewoners, achter de bar, bij het hek, enz, enz.
Lijkt het je leuk om te helpen bij deze unieke actie?
Geef je dan op als vrijwilliger bij Fred Gersteling tel 06 25374294

U bent hier