h

SP wil onderzoek naar verkoop Slotervaartziekenhuis

16 augustus 2006

SP wil onderzoek naar verkoop Slotervaartziekenhuis

De verkoop van het Slotervaartziekenhuis is verre van transparant tot stand gekomen. Dat maakt SP-fractievoorzitter Remine Alberts op uit gesprekken met de woordvoerder van de medische staf. "Nooit eerder werd een ziekenhuis overgenomen door derden. Het is onaanvaardbaar dat de belangen van patinten en personeel onvoldoende worden gehoord bij dit ingrijpende besluit." Alberts wil dat het College onderzoekt hoe de deal tot stand is gekomen.

Remine Alberts)

De ondernemingsraad en het medisch personeel hebben nog niet ingestemd met de verkoop. De directie van het ziekenhuis kwam afgelopen week plotsklaps met het voorstel. Het was slikken of stikken voor de medische staf en de ondernemingsraad. Het is onduidelijk waarom de directie instemde met het op n na laagste bod. Het hele proces is al met al weinig transparant verlopen.

Alberts heeft grote twijfels over de verkoop van het Slotervaartziekenhuis. Zij betreurt het dat vooral is gekeken naar de waarde van het onroerend goed en niet naar de patintenzorg. Ook vraagt Alberts zich af of woningcorporaties in staat zijn om een ziekenhuis te runnen. De machtsconcentratie van zorg, huisvesting, stadsontwikkeling en geneeskunde kan eveneens leiden tot kwaliteitsverlies.

U bent hier