h

Grijs op reis: Gratis openbaar vervoer voor 65+

26 september 2006

Grijs op reis: Gratis openbaar vervoer voor 65+

De SP pleit al lang voor een proef met gratis openbaar vervoer. En heeft dit onder andere ook onderwerp van haar verkiezingsprogramma gemaakt. Inmiddels staat het onderwerp eind oktober voor behandeling op de agenda van de Tweede Kamer. Het ouderenplatform van de SP haakt daar op in en ontwikkelde de actie "Grijs op reis", gratis openbaar vervoer voor 65+ en kinderen onder 12 jaar. De SP Amsterdam steunt deze actie van harte en maakt het onderdeel van haar verkiezingcampagne.

De afgelopen weken waren legoblokken te vinden op de actiekramen van de SP op diverse plaatsen in Amsterdam. Ook de komende tijd zal dat het geval zijn. Bezoek een van onze kramen en teken een blok (voor de locaties van de kramen zie onze actiekalender op deze site). Op zaterdag 30 september is vanaf 11:00 tot 16:00 uur de Stopera weer het toneel van de (alweer 14e) "Gemeentedag": een jaarlijks terugkerende traditie waar senioren uit heel Amsterdam elkaar ontmoeten. De SP is traditiegetrouw met een kraam aanwezig. Ditmaal volgeladen met de Grijs op reis legoblokken.

Kom langs en teken een blok. Ook niet-,of nog-net-niet-senioren, zijn welkom! Het is trouwens heel gezellig. Wil je meer doen? Dat kan natuurlijk! Haal een voorraadje legoblokken af bij ons actiepand aan de Laurierstraat 165bg en laat ze tekenen door buren, kennissen, familie en vrienden. Getekende blokken graag inleveren voor 14 oktober.

Van de blokken worden treinen, trams en bussen gebouwd die op de dag van de behandeling in de Tweede Kamer op het Binnenhof in Den Haag met een petitie worden aangeboden aan de minister.

Grijs op reis)

U bent hier