h

Helikopterlijn Amsterdam-Brussel onnodig en ongewenst

10 september 2006

Helikopterlijn Amsterdam-Brussel onnodig en ongewenst

Bericht uit de Tweede Kamer:
De SP verwondert zich over de plannen van het bedrijf Helinet om dagelijks helikoptervluchten tussen Brussel en Amsterdam uit te voeren. De vluchten zijn niet alleen een bron van geluidsoverlast en milieuvervuiling, maar komen bovendien op het moment dat er tussen beide steden een hogesnelheidstrein gaat rijden. Dat maakt deze helikopterdienst overbodig.

Arda Gerkens)

Busvervoerder Connexxion doet mee met het project van Helinet. Connexxion is geheel in handen van de overheid en voert verschillende vormen van openbaar vervoer uit. Dat dit overheidsbedrijf nu ook diensten gaat verzorgen die geheel niet in het algemeen belang zijn, is merkwaardig. SP-Kamerlid Arda Gerkens zal komende week aan aandeelhouder Zalm vragen hoe dit te verklaren is.

Gerkens: "Helikopters veroorzaken veel overlast. Het gebruik hiervan voor bijvoorbeeld de politie en traumazorg is begrijpelijk, maar als verdere verbinding is het overbodig. Juist tussen de grote steden zijn al veel snelle verbindingen mogelijk. Er is ruim 5 miljard genvesteerd in de hogesnelheidslijn, laten we deze verbinding eerst de kans geven."

U bent hier