h

Hoe sociaal is Amsterdam?

22 september 2006

Hoe sociaal is Amsterdam?

DWI-enqute)

Sinds 1 januari 2004 is de nieuwe Wet Werk en Bijstand (WWB) van kracht. De WWB heeft de oude bijstandswet vervangen en is erop gericht zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Invoering van de wet is gepaard gegaan met een miljoenenbezuiniging en strengere regels. Samen met de invoering van de WWB zijn veel zaken die voorheen door het Rijk geregeld werden, overgeheveld naar de gemeente.

In de gemeente Amsterdam is de Dienst Werk en Inkomen (DWI) belast met uitvoering van de WWB. U krijgt te maken met de DWI wanneer u een bijstandsuitkering aanvraagt. De DWI is ook belast met de uitvoering van de rentegratietrajecten, bijzondere bijstand en andere sociale voorzieningen voor minima.

De SP hoort regelmatig klachten van mensen over de Dienst Werk en Inkomen, over de rentegratietrajecten en over de ontoegankelijkheid van armoederegelingen. Het aantal afsluitingen van gas en licht en het aantal uithuiszettingen is de afgelopen jaren ook gegroeid in Amsterdam. Aanleiding voor ons om een enqute te houden om van u te horen wat uw ervaringen zijn met gemeentelijke regelingen en diensten, rentegratietrajecten, dienstverlening DWI en armoede. Met de resultaten van de enqute kunnen wij o.a. voorstellen doen in de gemeenteraad.

Vul de enqute nu in!

)

U bent hier