h

Links college straft graaiende GVB-top niet

27 september 2006

Links college straft graaiende GVB-top niet

Wethouder Vos (Groen Links) is niet van plan in te grijpen om de teveel uitgekeerde salarissen van de GVB-directie terug te halen voor de reizigers. Zowel de directeur als de onderdirecteuren verdienen meer dan de 158.000 euro die de Minister-President krijgt. Directeur Kroon verdient zelfs bijna twee keer zoveel. SP-raadslid Meta Meijer: "Dit is gegraai over de ruggen van bus- en tramreizigers. Een links college onwaardig!"

Meta Meijer)

In eerste instantie uitte Vos haar afschuw toen de salarissen bekend werden. Toen de SP er vragen over stelde, trok ze schielijk die keutel in. Weliswaar beloofde zij met het GVB in gesprek te gaan om het salaris van de onderdirecteuren omlaag te brengen, maar van het terugvorderen van het geld dat zij teveel kregen wilde zij niet weten.

Het salaris van directeur Kroon werd helemaal door Vos goedgepraat en ze maakte een voorbehoud om van de Balkenendenorm af te wijken wanneer er een nieuwe directeur moet komen. "Ik kan me voorstellen dat er bijzondere omstandigheden zijn die een hoger salaris rechtvaardigen", meldde Vos. Meijer: "Maar welke omstandigheden zijn meer bijzonder dan die van de Minister-President? Hij doet het ook voor dat geld. Het zou het College sieren wanneer ze het runnen van het GVB geen uitzonderlijker omstandigheid zou vinden als het bestieren van de BV Nederland, hoe je ook denkt over hoe dat momenteel verloopt."

U bent hier