h

Otapan niet doelloos in Amsterdamse haven

24 september 2006

Otapan niet doelloos in Amsterdamse haven

Asbestschip Otapan keert terug naar Nederland, maar zal niet doelloos Amsterdam aandoen. Ruim 2 weken geleden deed wethouder Lodewijk Asscher deze toezegging aan SP-raadslid Laurens Ivens tijdens de mondelinge vragen in de gemeenteraad. Ivens: "Nu het schip terug deze kant op komt, ben ik blij dat we in ieder geval niet wederom 7 jaar het gevaarlijke schip hier aan de ketting hebben liggen."

Laurens Ivens)

Staatssecretaris Van Geel raakt het schip aan geen enkel land kwijt en heeft besloten het nu terug naar Nederland te halen. Hier kan het schip dan verantwoord gesloopt worden. Van Geel weigert echter een sloopcontract bij een scheepswerf af te sluiten omdat nog niet duidelijk is wie de sloopkosten moet betalen.

Ivens: "De wethouder heeft op mijn vragen duidelijk aangegeven dat Amsterdam het schip zal weigeren als het geen bestemming heeft. Of er komt nu snel een sloopcontact of het komt onze haven niet in. Bestemmingloos aan de ketting is geen optie meer. Opeens ben ik heel blij met deze toezegging."

U bent hier