h

Van Bommel erelid Surinaamse verenigingen

10 september 2006

Van Bommel erelid Surinaamse verenigingen

Harry van Bommel)

SP-Kamerlid en oud-raadslid Harry van Bommel is zaterdag benoemd tot erelid van de Sociaal Kulturele Vereniging SHIVA, die opkomt voor de sociaal-culturele belangen van Surinamers, en de Vereniging Van Reizigers (VVR) die de belangen behartigt van luchtreizigers. Volgens deze verenigingen "komt Van Bommel op een zeer bijzondere wijze op voor de belangen van de Surinamers in het algemeen en in het bijzonder de Surinaamse Nederlanders". Ook de Amsterdamse SP is trots op de prestaties van Van Bommel voor de vele Surinamers.

Voorbeelden zijn volgens de verenigingen Van Bommel's rol bij het doorbreken van de KLM-monopolie op de route Amsterdam - Willemstad, de KLM/SLM-monopolie op de route Amsterdam - Paramaribo, bij de naleving van de Toescheidingsovereenkomst tussen Nederland en Suriname en bij de protesten tegen vernederende 100% controles op Schiphol.

Voor Amsterdam heeft Van Bommel ook veel betekend door op te komen voor de rechten van de Surinamers volgens afdelingsvoorzitter Laurens Ivens. Ivens: "De vele Amsterdammers die jaarlijks naar Amsterdam vliegen zijn blij met zijn prestaties voor goedkopere tickets. Zijn inzet voor betere rechten voor Suriname en haar inwoners is prijzenswaardig. Harry van Bommel heeft deze onderscheiding zeker verdiend!"

U bent hier