h

Voorstel verhoging liggelden wordt aangepast

28 september 2006

Voorstel verhoging liggelden wordt aangepast

De door GroenLinks-wethouder Maarten van Poelgeest aangekondigde verhoging van liggelden voor plezierboten is, althans in de oorspronkelijke vorm, van de baan. Als donderslag bij heldere hemel overviel Van Poelgeest de bootjesbezitters met een forse verhoging van de liggelden. Dit stuitte op forse kritiek van zowel botenbezitters als de Gemeenteraad.

Hans Bakker)

Ook de SP was het niet eens met de door de wethouder gebruikte redenering om de verhoging te verdedigen, namelijk dat de liggelden in Alkmaar hoger zijn dan die in Amsterdam. Andere tarieven, zoals parkeertarieven en andere gemeentelijke lasten, zijn in andere gemeenten lager dan in Amsterdam. Een consequente doortrekking van de redenering van Van Poelgeest betekent dat die tarieven in Amsterdam verlaagd moeten worden. Maar daarover heeft de wethouder 'natuurlijk' geen voorstellen gedaan.

De SP had de wethouder al vragen gesteld om meer duidelijkheid te krijgen over het voorstel en de feiten. Immers de gemeenteraad had er nog helemaal niet met de wethouder over gesproken. De SP keerde zich tegen de verhogingen. Wethouder Van Poelgeest heeft het voorstel inmiddels terug genomen en toegezegd met een nieuw plan te komen.

U bent hier