h

Zalm ondemocratisch met doordrukken privatisering Schiphol

18 september 2006

Zalm ondemocratisch met doordrukken privatisering Schiphol

Minister Gerrit Zalm (VVD) heeft vorige week aangegeven dat hij ook zonder de steun van Amsterdam de privatisering van Schiphol erdoor zal drukken. Volgens SP-raadslid Laurens Ivens is deze strategie van Zalm zeer ondemocratisch. "Er is bewust gekozen om Amsterdam mee te laten beslissen over Schiphol, dus ook als het de minister eens niet bevalt. De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie doet haar naam geen eer aan door op dit dossier tegen de wens van de bevolking op ondemocratische wijze de vrije keuze van Amsterdam te ondermijnen."

Laurens Ivens)

Al jaren verzet de Amsterdamse gemeenteraad zich tegen de privatisering van Schiphol. De Tweede Kamer is wel akkoord gegaan met deze privatisering, maar heeft aangegeven dat Zalm niet gemeente Amsterdam mag chanteren. Dat dreigt nu toch te gebeuren. De SP in de Tweede Kamer wil hier woensdag minister Zalm over aan de tand voelen tijdens een
spoeddebat.

Ivens: "Het gedrag van de VVD is uitermate storend. Ondanks dat duidelijk is dat Amsterdam niet wil privatiseren probeert de VVD dit er door te drukken. Deze strategie leidt tot veel tactische debatten en juridische onderzoeken. Dat alles kost veel geld, maar over de noodzaak om onze luchthaven te privatiseren horen we niets. Vermoedelijk omdat die noodzaak geheel ontbreekt."

U bent hier