h

Helikopter lijndienst volkomen overbodig

11 oktober 2006

Helikopter lijndienst volkomen overbodig

Het bedrijf Helinet zegt toestemming te hebben van de gemeente Amsterdam voor het opzetten van een helikopter lijndienst Amsterdam - Brussel. Op de vraag van de SP of dit bericht waar is, weigerde wethouder Herrema antwoord te geven. Wat het ergste doet vrezen.

Meta Meijer)

In april 2002 speelde een zelfde soort kwestie. Het bedrijf Rotorjet wilde een start- en landingsplatform aanleggen. Hoewel wethouder Van der Horst hier een voorstander van was en er een beslissing over mocht nemen, stuitte het bij de Raad op veel weerstand. Uiteindelijk beloofde Van der Horst eerst met de Raad te overleggen alvorens te besluiten. Het ziet ernaar uit dat Herrema de toezegging van zijn voorganger overboord zet.

De SP vindt een helikopterdienst tussen Amsterdam en Brussel volkomen overbodig. Zeker nu er net een hoge snelheidslijn is aangelegd. Bovendien veroorzaken helikopters geluidsoverlast en milieuvervuiling. SP raadslid Meta Meijer: "Ik kan me niet voorstellen dat een college dat nota bene zegt het milieu een warm hart toe te dragen en zich te bekommeren om de Amsterdammers, hier op zo?n slinkse wijze mee akkoord gaat."

U bent hier