h

ROOD in actie tegen apartheid door huurbeleid

22 oktober 2006

ROOD in actie tegen apartheid door huurbeleid

ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, zal zondag 22 oktober in Amsterdam actie voeren tegen de voorgenomen liberalisatie van de huren. Renske Leijten, woordvoerder ROOD en kandidaat-Kamerlid: "Het vrijgeven van de huren leidt tot een huurexplosie op populaire locaties. Dit zorgt voor tweedeling in steden: rijke en witte wijken worden rijker en witter, arme en zwarte wijken worden armer en zwarter. Die apartheid willen we niet." De huurliberalisatie wordt maandag behandeld in de Tweede Kamer.

Logo ROOD)

Onder het motto 'Volgende halte: Onbetaalbaar!' zal ROOD in Amsterdam tramreizigers welkom heten in het nu nog redelijk betaalbare hart van de stad en hen informeren over de gevolgen van de huurliberalisatie.

"Het vrijgeven van de huren leidt er toe dat de kosten voor woningen in het centrum en in wijken als de Pijp en Oud Zuid enorm zullen stijgen, " zegt Leijten. "Ze worden ng onbereikbaarder voor starters en anderen met een bescheiden inkomen. Er ontstaat bovendien een nieuw soort apartheid, met meer witte rijke wijken en zwarte arme wijken. Dit huurbeleid frustreert daarom ook nog eens het integratiebeleid."

ROOD staat vanaf 14:30 uur met spandoeken bij de tramhaltes op het Koningsplein en zal daar folders uitdelen aan het publiek. Ook bij de andere haltes zal ROOD flyers verspreiden.

U bent hier