h

Sobere A9 is niet bespreekbaar

29 oktober 2006

Sobere A9 is niet bespreekbaar

Wethouder Herrema mag niet akkoord gaan met slechtere leefomgeving bij de Gaasperdammerweg in Zuidoost. Minister Zalm onderhandelt momenteel met de wethouder en het stadsdeel over een sobere variant van een brede A9. SP-raadslid Meta Meijer: "Zalm wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en negeert hiermee de leefomgeving van de mensen in Zuidoost. Van wethouder Herrema verwacht ik mr; hij moet met de vuist op tafel slaan en geen deals sluiten die ten koste gaan van de leefomgeving."

Meta Meijer)

De SP vindt dat de zogenoemde versoberde variant van tafel moet. Deze kost weliswaar minder geld, maar betekent met zeven rijstroken en slechts gedeeltelijk verdiept en ondertunneld een ingrijpende aanslag op de leefomgeving. Extra verkeer over de Gaasperdammerweg zal elders in de stad tot files en luchtvervuiling leiden.

Meijer: "De wethouder hoeft niet eerst leefbaarheidsproblemen te vergroten voordat hij pleit voor overkluizing. Amsterdam moet als rood-groene stad kiezen voor meer openbaar vervoer. Dr zijn de inwoners van Zuidoost bij gebaat. Om hun stem aan het college te laten horen, start de SP vandaag een actie. Ik verwacht dat de bewoners massaal de ideen van VVD, CDA, PvdA en GroenLinks zullen afwijzen."

Tijdens de raadsvergadering van aanstaande woensdag zal de SP hierover mondelinge vragen aan de wethouder stellen.

U bent hier