h

Meer metrostellen lijn 50 in spits snel nodig

7 november 2006

Meer metrostellen lijn 50 in spits snel nodig

De SP wil dat wethouder Herrema snel gaat regelen dat er meer metrostellen ingezet worden in de ochtendspits van metrolijn 50. Met name op de perrons in Geuzenveld en Slotervaart zitten de metro's zo vol dat niet alle reizigers meekunnen. SP-raadslid Meta Meijer: "Dit probleem duurt nu al maanden maar de wethouder weigert te zorgen voor meer materieel. Ik zal de raad oproepen hem hiertoe te dwingen."

Meta Meijer)

Al eerder is in de Gemeenteraad gesproken over deze chaotische taferelen. Verkeerswethouder Herrema antwoordde toen dat dit een zaak van het ROA is en dat die al vragen had gesteld aan het GVB. "De reizigers hebben nu lang genoeg gewacht", vindt raadslid Meta Meijer. "Zij hebben er geen boodschap aan dat het ROA verantwoordelijk is of dat er vragen aan het GVB zijn gesteld. Zij willen nu op een fatsoenlijke en veilige manier vervoerd worden, en daar is nu geen sprake van. Op deze manier jaag je de mensen het OV uit, en de auto in."

Kapotte treinstellen moeten als het kan snel gerepareerd en ingezet worden, vindt de SP. Wanneer er dan nog gebrek aan materieel is, moet er gehuurd worden. "Een onderzoekje naar hoeveel treinstellen er nodig zijn, hoeft niet lang te duren", aldus Meijer. Je hoeft alleen maar 's morgens in de spits even te gaan kijken en je ziet wat er nodig is. De SP dient bij de begrotingscommissie Verkeer en Vervoer op 8 november een motie in met het verzoek aan het College maatregelen te nemen.

U bent hier