h

Remine Alberts bezoekt Kingmaschool

8 november 2006

Remine Alberts bezoekt Kingmaschool

Op dinsdag 7 november was Remine te gast op de Kingmaschool in Amsterdam Noord. Dit is een voortgezet speciaal onderwijsschool voor leerlingen van 12 tot 20 jaar met leerproblemen al dan niet gecombineerd met gedrags of psychische problemen. Ook op deze school is er natuurlijk aandacht voor de komende Tweede Kamer verkiezingen en in het kader van de lessen wereldorientatie kwam Remine vragen beantwoorden van 2 bovenbouwklassen van leerlingen van 16/17 jaar. De leerlingen waren goed voorbereid op het bezoek en hadden al het nodige gelezen over de SP in de OK krant voor moeilijk lezenden en op de site van de SP.

Remine Alberts op de Kingmaschool)

Na een korte introductie ging de eerste vinger al de lucht in. Remine kreeg vragen over de acties van ROOD tegen de woningnood, over haar beweegredenen om bij de SP te gaan, maar natuurlijk vooral over het onderwijs. Zo wilden de leerlingen graag weten wat de SP bedoelde met de zin "Het onderwijs is in de uitverkoop". Na een korte uitleg van Remine over de te grote klassen in het reguliere onderwijs, te weinig leerkrachten etc. kwamen de leerlingen zelf met voorbeelden. Waaronder het voorbeeld dat er geen geld is voor voldoende gymleerkrachten en gymlokalen op de school.

De aanwezige leerkrachten wilden heel graag van Remine horen hoe de SP staat tegenover het Speciaal Onderwijs. In de toekomstplannen van de huidige minister wordt er namelijk gestreefd naar een (grotendeels) opheffen van het speciaal onderwijs. Remine wist ze gerust te stellen dat de SP een voorstander is van het voortbestaan van het speciaal onderwijs waar dat nodig is om kinderen de extra aandacht te geven die ze nu eenmaal verdienen. Weer samen naar school waar het mogelijk is, maar ook goed en gespecialiseerd onderwijs waar het noodzakelijk is. De docenten stemden hier volledig mee in.

Na het bezoek aan de klassen volgde er nog een gesprek met de directeur die vooral de gebrekkige koppeling tussen onderwijs en zorg aan de orde stelde. Er zou een totaal aanpak moeten zijn voor bijvoorbeeld de probleemjongeren. Remine kon zich hier zeker in vinden en beloofde na de verkiezingen nog een keer terug te komen om hierover door te praten.

U bent hier