h

SP wil regulering Bingo

1 november 2006

SP wil regulering Bingo

In samenwerking met de Amsterdamse bingolokalen, doet de SP een voorstel voor legalisering van het bingospel. Zonder de risico's uit het oog te verliezen, wijst de SP op het feit dat het bingospel een belangrijke sociale functie voor de spelers vervult, waaronder voor veel ouderen en vrouwen.

Jasper van Dijk)

SP-raadslid Jasper van Dijk: "Duizenden mensen - jong en oud, allochtoon en autochtoon - spelen zonder problemen regelmatig bingo. De sociale functie is van grote waarde. Het is zonde om de bingo op grond van de uitwassen helemaal te verbieden. We hebben ook legale casino's en krasloten, het is moeilijk uit te leggen waarom het bingospel dan verboden is."

In samenwerking met de Amsterdamse bingolokalen en onderzoeker Arjen Leerkes, heeft de SP voorstellen opgesteld voor legalisering van de bingo. Drie voorstellen staan centraal: een aanvaardbaar prijzengeld, de ontwikkeling van een bingokeurmerk en instelling van een vast overleg tussen de bingolokalen, de overheid en hulpverleners. De SP stelt vandaag tijdens de algemene beschouwingen voor om op te komen voor de Amsterdamse bingolokalen.

Van Dijk wil dat het College bij de landelijke overheid pleit voor een wetswijziging ten gunste van de bingo. Voormalig minister Donner heeft in augustus aangegeven dat hij de Wet op de kansspelen wil verruimen. Met dit initiatief wil de SP dat de overheid serieus kijkt naar een redelijke vorm van legalisering van de bingo.

U bent hier