h

Handtekeningen voor onderzoek IRAK

14 april 2007

Handtekeningen voor onderzoek IRAK

Op zaterdag 14 april is SP Oud-Zuid aanwezig op het museumplein om handtekeningen op te halen. Er moet een onafhankelijk onderzoek komen naar de informatie waar de Nederlandse regering haar steun aan de oorlog tegen Irak op heeft gebaseerd. Veel mensen tekenen deze oproep. Zolang deze actie loopt is SP Oud-Zuid op verschillende plaatsen in Oud-Zuid aanwezig om handtekeningen te verzamelen. Zo staan wij 28 april op de Albert Cuyp van 13:00 tot 15:00.

Onze kerngroep heeft alle leden in oudzuid een brief gestuurd om het belang van het onderwerp te onderstrepen. De brief:

Beste SP-er,

De SP is begonnen aan een landelijke handtekeningenactie voor een onafhankelijk onderzoek naar de Nederlandse steun aan de Irak-oorlog.

Het wetenschappelijk bureau van de SP heeft een rapport uitgebracht onder de titel: ?Onverantwoord goedgelovig of welbewust misleidend?? Daar willen wij nu eerst eens duidelijkheid over; werd onze regering misleid, of misleidde de regering ons?

Het antwoord kn net zonder gevolgen blijven. Niet voor de verantwoordelijke ministers, en niet voor het toekomstige buitenlands beleid van Nederland.

De meest recente motie van de SP werd vorige maand door de Tweede Kamer verworpen. Ook door de PvdA, die met haar concessie aan het CDA de integriteit van de Nederlandse politiek nog meer ter discussie stelt. Zeker nu de situatie in Irak verslechtert en voor Iran hetzelfde scenario dreigt.

In juni wordt de nieuwe Eerste Kamer genstalleerd. Ook de Eerste Kamer heeft een onderzoeksbevoegdheid, en de SP wil dat daarvan gebruik wordt gemaakt. De handtekeningenactie is bedoeld ter versterking van haar pleidooi. De handtekeningen - de SP rekent op minstens 100.000 - worden op 5 juni geteld.

Steun de actie daarom vanaf vandaag! De bijgesloten handtekeningenlijst kan zonder postzegel op de bus. Ook kunt u familie, vrienden en kennissen digitaal laten tekenen via de homepage van www.sp.nl. Hartstikke bedankt alvast.

Met vriendelijke groet!

Dimitri Knobbe

Voorzitter SP kerngroep Oud-Zuid

06 425 09 559 (op werkdagen na 16:00)

amsterdamoudzuid@sp.nl

U bent hier