h

Compenseer kooplieden Albert Cuyp voor Noord-Zuidlijn

23 mei 2007

Compenseer kooplieden Albert Cuyp voor Noord-Zuidlijn

De kooplieden op de Albert Cuypmarkt moeten gecompenseerd worden voor de overlast van de aanleg van de Noord-Zuidlijn door een verlaging van het staangeld. Het stadsdeel weigert deze compensatie tot nu toe te verlenen terwijl wethouder Asscher hier wel de mogelijkheden voor heeft gecreerd. SP-raadslid Laurens Ivens heeft er vandaag bij de wethouder op aangedrongen snel te zorgen voor deze compensatie.

Laurens Ivens)

De ondernemers langs de Noord-Zuidlijn klagen al lang over teruglopende omzet. Hiervoor is een Compensatieregeling bedacht, die echter allesbehalve toereikend is. Voor de kooplieden op de Albert Cuypmarkt is nauwelijks compensatie verleend, waardoor een leegloop van de markt ontstaat en de diversiteit in productaanbod afneemt.

Ivens: "Er treedt steeds meer vertraging van de Noord-Zuidlijn op, waardoor de marktkooplieden almaar meer hinder ondervinden. De gemeente moet er zorg voor dragen dat deze ondernemers het hoofd boven water kunnen houden. Op het moment dat de Noord-Zuidlijn aangelegd is, moet deze markt dan met deze kooplieden weer tot bloei komen." Wethouder Asscher heeft toegezegd hier werk van te maken.

U bent hier