h

Handtekeningenwedstrijd "Openheid over Iraq": Bakfiets, regen, succes

28 mei 2007

Handtekeningenwedstrijd "Openheid over Iraq": Bakfiets, regen, succes

Een onwillige bakfiets en de regen die met bakken uit de hemel viel. Het deerde de SP-teams niet. Klokslag 13:15 uur viel het startschot voor de handtekeningenwedstrijd voor de actie "Openheid over Iraq" op het Spui in Amsterdam.
null)

Het zat wat je noemt 'niet mee' vandaag. De SP-bakfiets vertoonde kuren, de trappers draaiden soepel maar dat was dan ook alles, de te verwachten voorwaartse beweging van het geheel bleef uit. Met minimaal materiaal, dat wat op de fiets kon worden meegenomen, snel een start en finish gemproviseerd. En toen...... begon het zachtjes te druppelen. En al snel heel hard te druppelen, binnen enkele minuten viel het water met bakken uit de lucht.

De ingeschreven teams lieten zich daar niet door weerhouden. Op het startschot schoten ze nat tot op het hemd uit de startblokken en verdwenen in verre verten, ieder team op weg naar een plek in de omgeving waar ze dachten veel handtekeningen te kunnen scoren en de grote winnaar te worden. Rond 15:00 uur druppelden de teams binnen bij de finish op het Spui en kon het tellen van de handtekeningen beginnen door de onafhankelijke jury. Waarna de voorzitter van de jury, een Notabele in een bijpassend notabel kostuum, de uitslagen bekendmaakte en voor elk team een passend woordje sprak. De uitreiking van de officile prijzen ging door in een nabijgelegen kroeg. Het druppelen begon irritant te worden en het was natuurlijk ook zonde om de prachtige oorkondes en de "Gouden Trofee" in de regen te laten verpieteren.

Binnen, droog en gezellig, werden de winnaars in het zonnetje gezet en ontvingen de "Gouden Trofee". De hekkensluiters kregen een toepasselijke oorkonde. En het team met de meest originele team-naam een "originele" oorkonde. Door de teams werden ondanks de omstandigheden binnen twee uurtjes vele honderden handtekeningen opgehaald. Een succesvolle wedstrijd dus. Het totaal van de in Amsterdam opgehaalde handtekeningen loopt nu heel dicht tegen het getal 19.000 aan.

null) null)

U bent hier