h

Top van Onderop

20 mei 2007

Top van Onderop

Op zondag 20 mei vond aan het Leidseplein in Amsterdam de Top van Onderop plaats. De dag werd georganiseerd door het Nationaal Sociaal Forum en bood diverse sociale bewegingen in Nederland gelegenheid om te discussiren over en demonstreren voor een betere wereld. Ook SP en ROOD waren goed vertegenwoordigd in seminars en workshops, de demonstratie en uiteraard voor de deur met handtekeningenlijsten voor openheid over Irak.

Demonstratie Top van Onderop)

Gedurende de dag waren er drie workshoprondes. Harry van Bommel sprak in maar liefst twee seminars, over Irak en over Europa. Daarnaast waren er bijdragen van SP-Kamerleden Paulus Jansen over de gevolgen van hoge prijzen voor energie en van Sadet Karabulut over arbeidsmigranten. Jasper van Dijk en Amsterdam ROOD-lid Paula van Dijnen leverden een bijdrage aan de ROOD-workshop over de invloed van reclame, media en lobby op de alledaagse keuze die je maakt.

Om 12.33 vertrok vanaf het Leidseplein een bonte stoet naar het Museumplein. Spandoeken riepen o.a. op tot een betere wereld en de terugtrekking van troepen uit Irak en Afghanistan. SP droeg borden met de tekst "De wereld is niet te koop". Op het Museumplein rapte Def P. en sprak Cindy Sheehan de demonstraten toe. Op een papieren muur kon iedereen een boodschap achterlaten. Na het oplaten van enkele honderden ballonnen liep de stoet via de PC Hooftstraat terug naar het Leidseplein, voor meer workshops en handtekeningen.

U bent hier