h

Ganzen in Oud-Zuid redden

20 juni 2007

Ganzen in Oud-Zuid redden

De SP wil dat de ganzen in Oud-Zuid op een diervriendelijke manier verwijderd worden. GroenLinks wethouder Paul van Grieken van stadsdeel Oud Zuid heeft echter een contract gesloten met het zeer dieronvriendelijke Duke Faunabeheer voor het verwijderen van ganzen aan de Olympiakade en de Reinier Vinkeleskade. De gemeentelijke wethouder Marijke Vos gaat nu op verzoek van de SP proberen om afspraken te maken met de stadsdelen hoe overlastgevende dieren het beste aangepakt kunnen worden.

Meta Meijer)

In Oud-Zuid heeft het bedrijf Duke Faunabeheer gezegd dat de dieren in leven zouden blijven, maar de buurtbewoners en ook de Dierenbescherming hebben daar een hard hoofd in. SP-raadslid Meta Meijer: "Na een blik op de site van Duke Faunabeheer kan ik ze geen ongelijk geven. Bewoners, ook degenen die last hebben van de ganzen, hebben het bedrijf Hofganzen, bekend om hun diervriendelijke methodes en nestbeheer, om een offerte gevraagd. Hofganzen rekent voor dit bijzondere geval een extreem lage prijs. De nodige 850 hebben de omwonenden al bijeen gebracht."

Meijer heeft geen begrip voor de halsstarrigheid van wethouder Van Grieken: "Uiteraard moet hij zijn contract met Duke Faunabeheer nakomen, maar die kan hij betalen met het verzoek vooral niets te doen en het werk overlaten aan Hofganzen. Dat is ook het voorstel van de bewoners. Van contractbreuk is dan geen sprake en alle partijen zijn tevreden. Het heeft er alle schijn van dat Van Grieken bang is voor gezichtsverlies."

Meijer: "Ik heb wethouder Vos vanmorgen in de commissie opgeroepen om met alle stadsdelen afspraken te maken over hoe om te gaan met overlastgevende dieren. Het is toch belachelijk dat, wanneer je gans bent in Oud Zuid, je bij de poelier eindigt, terwijl de gans die groot wordt in Zeeburg, netjes wordt uitgezet bij een kinderboerderij of een natuurgebied? Gelukkig neemt Vos de suggestie over. Nu is alleen het wachten nog op Van Grieken. Ben benieuwd of hij 'eieren voor zijn geld' kiest!"

U bent hier