h

Leerlingen weer naar speciaal onderwijs door overgangsregeling

29 augustus 2007

Leerlingen weer naar speciaal onderwijs door overgangsregeling

Op verzoek van de SP komt er een overgangsregeling voor leerlingen van het speciaal onderwijs die gebruik maken van het leerlingenvervoer en nog geen OV-Chipkaart hebben. Deze Chipkaart is per 1 september verplicht, maar een groot aantal leerlingen beschikt hier nog niet over doordat de stadsdelen onvoldoende tijdige informatie hadden gegeven. De overgangsregeling zorgt ervoor dat de reguliere scholierenkaart door het GVB verstrekt wordt en hierdoor toch alle leerlingen op school kunnen komen.

Willem Paquay)

SP-raadslid Willem Paquay drong vandaag bij het college aan op een spoedige oplossing voor het ontstane probleem. Hij is tevreden met de toezegging van wethouder Asscher. Paquay: "Er zijn deze week leerlingen van het speciaal onderwijs niet meegenomen, omdat zij niet het juiste vervoersbewijs konden tonen. Deze leerlingen konden hierdoor onterecht niet op school komen. De overgangsregeling moet dit voorkomen."

In het speciaal onderwijs kennen we naast het vervoer van leerlingen met de zogenaamde busjes ook de leerlingen die vervoerd worden met het reguliere vervoer met een scholierenkaart. Vlak voor de vakantie heeft het GVB besloten om per 1 september de OV-Chipkaart voor het leerlingenvervoer in te gaan voeren. Scholen en ouders zijn hiervan vlak voor of in de vakantie op de hoogte gebracht door de stadsdelen op allerlei verschillende manieren. Dat ging niet altijd goed. Volgens de wethouder was alles wel goed voorbereid door de gemeente maar hebben een paar stadsdelen zich niet aan de gemaakte afspraken gehouden om ruim op tijd goede informatie te geven. De overgangsregeling moet net zolang gelden tot alle kinderen de OV-Chipkaart gekregen hebben.

U bent hier