h

College wil hondenbelasting behouden

31 oktober 2007

College wil hondenbelasting behouden

Het voorstel van de SP om de hondenbelasting af te schaffen kon niet op voldoende steun rekenen in de gemeenteraad. PvdA, GroenLinks en CDA wilden de hondenbelasting behouden, ondanks dat onduidelijk is wat eigenlijk het doel van deze belasting is. SP-raadslid Laurens Ivens is teleurgesteld over deze stemming. "Argumenten deden er niet toe bij dit debat, ze wilden gewoon hun inkomsten behouden."

Laurens Ivens)

De SP had een notitie ingediend die deze belasting overbodig maakt. Ook hadden vele hondenbezitters hun steun uitgesproken voor dit initiatief van de SP. Ivens: "Het doel van de belasting is totaal onduidelijk. Zelfs wethouder Asscher wist dit niet duidelijk te maken. We blijven dus opgezadeld zitten met een onbegrijpelijke belasting."

U bent hier