h

Demonstratie "Troepen terug uit Afghanistan"

20 oktober 2007

Demonstratie "Troepen terug uit Afghanistan"

Op 24 en 25 oktober komen de ministers van defensie van 26 NAVO-landen bijeen in Huis ter Duin, in het kustplaatsje Noordwijk. De bijeenkomst wordt een informele vergadering genoemd, maar duidelijk is dat de escalerende oorlog in Afghanistan het belangrijkste agendapunt vormt.

Het actiecomit "Troepen terug uit Afghanistan", een initiatief van de SP, GroenLinks, Stop de Oorlog en Platform tegen de nieuwe Oorlog, grijpt de NAVO-top aan voor een demonstratie op donderdag 25 oktober om 12:00 uur op het Vuurtorenplein in Noordwijk. En roepen hun leden en leden van andere vredes-organisaties op om aan de demonstratie deel te nemen.

Vanuit Amsterdam is busvervoer beschikbaar. Vertrek vanaf het NS Station Muiderpoort om 09:45 uur. SP-leden kunnen een plaats boeken bij amsterdamactie@sp.nl of bel Malu 06-16465156. Kosten euro 5,00 p/p. Boek snel want vol is vol.

Ook op 25 oktober, maar dan dichterbij huis: op onze eigen Dam komen de plaatselijke groepen van de SP, Stop de Oorlog en GroenLinks bijeen voor een manifestatie. Van 19.00 tot 20.00 uur worden er Afghanistankranten uitgedeeld, spreekt iemand de voorbijgangers toe vanuit de bakfiets en staan er mensen met fakkels op de Dam.

Kom ook om te laten horen wat je van de verlenging van de missie in Afghanistan vindt!

U bent hier