h

Onderzoek naar taxichaos Amsterdam

30 oktober 2007

Onderzoek naar taxichaos Amsterdam

De SP gaat donderdag onderzoeken hoe de taxichauffeurs en hun klanten denken over de prijs en kwaliteit van de Amsterdamse taxi. Donderdag gaan de nieuwe taxitarieven in, die volgens de SP de taxichaos eerder vergroten dan oplossen. SP-raadslid Meta Meijer wil graag dat de overheid weer regie over de taximarkt grijpt en zal de mensen op de taxistandplaats om hun mening hierover vragen.

Meta Meijer)

Meijer: "Van de liberalisering van de taximarkt is niemand beter geworden. De klant wordt geconfronteerd met slechte kwaliteit en een hogere prijs, terwijl het aantal taxi's zodanig groot is geworden dat er geen brood meer in te verdienen valt. De SP wil dat de gemeente Amsterdam de zeggenschap over de taxibranche in handen krijgt en eindelijk voortvarend aan de slag gaat."

De SP zal de mening van zowel chauffeurs als reizigers vragen. Ook kan een petitie die oproept om Amsterdam weer de regie over de taximarkt te geven, ondertekend worden. Meijer: "We willen de staatssecretaris van Verkeer graag laten merken dat ze nu eens echte maatregelen moet nemen om een einde aan de uitwassen in de taxiwereld te maken. Zowel reizigers als chauffeurs klagen steen en been. Mensen worden opgelicht en onvriendelijk behandeld. Beunhazen bezorgen de branche een nog slechtere naam en zorgen ervoor dat er voor goedwillende chauffeurs geen droog brood meer te verdienen valt. Het is tijd voor een oplossing op maat, op gemeentelijk niveau dus."

Donderdag 1 november start Meta Meijer de actie om 9.00 uur op de taxistandplaats bij Centraal Station. Ook in de middag zullen SP-ers bij deze taxistandplaats aanwezig zijn. In de avond bezoeken zij de drukke taxistandplaats op het Leidseplein.

Download de petitie: <%media(20071029-petitieTAXI.pdf|Maak een einde aan de taxichaos)%> pdf-document, om dit documenten te lezen heeft u mogelijk extra software nodig. Klik voor meer uitleg.

U bent hier