h

Blinden gratis met OV-Chipkaart

29 november 2007

Blinden gratis met OV-Chipkaart

SP-Kamerlid Emile Roemer stelt voor om blinden en slechtzienden voorlopig gratis te laten reizen in Amsterdam en Rotterdam. Directe aanleiding is het probleem dat veel visueel gehandicapten hebben met het gebruik van de OV-Chipkaart. "Deze groep mag niet het slachtoffer worden van technische problemen", aldus Roemer.

De pieptoon na het inchecken met de OV-Chipkaart is vaak zo zacht dat blinden in een drukke situatie niet kunnen horen of ze nu wel of niet betaald hebben. Een reisje kan voor deze groep zo fors in de papieren lopen. Roemer: "Daarom stel ik voor om blinden en slechtzienden nu onmiddellijk gratis te laten reizen tot de problemen opgelost zijn."

Meta Meijer)

Ook het Amsterdamse SP-raadslid Meta Meijer heeft verkeerswethouder Herrema al diverse malen gewezen op kinderziektes in het gebruik van de chipkaart. "Nu is er weer n bij gekomen. Ik zal ook dit weer aankaarten bij de wethouder en erop aandringen dat Amsterdam gratis bereisbaar wordt voor blinden en slechtzienden zolang deze problemen zich voordoen. Misschien dat een financiëe prikkel helpt om dit soort ongelukkigheden sneller uit het systeem te halen."

U bent hier