h

Onduidelijkheid rond asbest in Citytheater duurt voort

1 november 2007

Onduidelijkheid rond asbest in Citytheater duurt voort

Of er bij de verbouwing van het Citytheater voldoende rekening is gehouden met de aanwezigheid van asbest kon wethouder Van Poelgeest gisteren nog niet zeggen. Hij vroeg om uitstel van de beantwoording van vragen van de SP. Mogelijk zal op woensdag 7 november meer duidelijkheid komen.

Remine Alberts)

Doordat een oplettende omwonende aan de bel trok werd de reeds gestarte verbouwing van het Citytheater door de arbeidsinspectie stopgezet. Bij metingen was een te hoge concentratie asbest vastgesteld. Onduidelijk is of er voorafgaande aan de werkzaamheden voldoende onderzoek is geweest naar de aanwezigheid van asbest. Ook van eerdere verbouwingen van het theater kan nog niet worden vastgesteld of er volgens de regels is gewerkt. Daardoor zijn de bouwvakkers, maar misschien ook wel bezoekers en omwonenden, blootgesteld aan het uiterst giftige spul.

Fractievoorzitter Remine Alberts wil opheldering over de gang van zaken. "Asbest is levensgevaarlijk. Veel mensen beseffen dat niet, maar de arbeidsinspectie heeft de boel niet voor niets stilgelegd. Mijn aanwijzingen zijn dat er in het verleden gerotzooid is en dat ook bij de huidige verbouwing ernstige fouten zijn gemaakt."

U bent hier