h

Opstapper mogelijk eerder naar de Openbare Bibliotheek

21 november 2007

Opstapper mogelijk eerder naar de Openbare Bibliotheek

De Opstapper kan eerder dan per 1 januari naar de bibliotheek op het Oosterdokseiland doorrijden. In eerste instantie wees wethouder Herrema dit van de hand en hield vast aan de startdatum 1 januari 2008, met als argument dat er nu eenmaal een contract was gesloten met het GVB, en dat er geen halteplaats was. Nu blijkt dat aan beide bezwaren tegemoet gekomen kan worden. Het GVB meldt op korte termijn door te kunnen rijden, en de halte op de brug tussen het Oosterdok en de Prins Hendrikkade kan gebruikt worden.

Meta Meijer)

Meta Meijer: "Toen ik dit meldde bij het mondelinge vragenuur in de gemeenteraad, deed de wethouder de toezegging dat wanneer er inderdaad een goede halteplaats is, hij bereid is eerder te beginnen. Daar ben ik erg blij mee; het begint al behoorlijk winter te worden, en dan is het goed dat je met het openbaar vervoer zo dicht mogelijk bij de bibliotheek kunt komen. Bovendien is de regel dat bij dit soort voorzieningen een halte op maximaal 250 meter loopafstand is. Aangezien we ook vele jaren over de bibliotheek hebben gedaan, had de halte er natuurlijk allang moeten zijn. Het is goed dat deze tekortkoming zo snel mogelijk wordt opgelost."

U bent hier