h

Schimmige gemeentelijke deelname in Fabchannel

3 november 2007

Schimmige gemeentelijke deelname in Fabchannel

De SP vindt de gemeentelijke financiering van multi-mediabedrijf Fabchannel zorgelijk. In een geheime vergadering besloot een Raadsmeerderheid een commercile activiteit voor concertregistratie te ondersteunen. De SP begrijpt niet dat er gemeentelijk geld betaalt dient te worden voor Fabchannel als dit ook zonder deze gemeentelijke bijdrage mogelijk zou moeten zijn.

Gisteren kwam wethouder Gehrels met het bericht naar buiten dat de gemeente Amsterdam aandeelhouder wordt in het bedrijf Fabchannel. Fabchannel is een online entertainmentbedrijf in Amsterdam. Op de site van Fabchannel worden concert registraties uitgezonden van onder andere Paradiso. Volgens de gemeente kan Fabchannel zijn productionele, commercile en promotionele activiteiten in binnen- en buitenland intensiveren door deze nieuwe aandeelhouders.

Maureen van der Pligt)

De SP steun deze deelneming niet, vooral vanwege het commercile aspect van de site. De hele bespreking rondom dit onderwerp gebeurde in het geheim. Een SP-motie om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk reclames voor lenen, drank en ongezond eten worden geweerd op deze site voor jongeren werd hierbij wel aangenomen. Ook moet de wethouder er bij het kabinet op aandringen om vaart te zetten achter de wetgeving die het mogelijk maakt deze vormen van ongewenste reclame te weren. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "Hiermee hebben we in ieder geval n publiek belang geborgd, maar het blijft een uiterst schimmige deelneming."

U bent hier