h

Korting op ziektekostenpremie voor minima

19 december 2007

Korting op ziektekostenpremie voor minima

SP-raadslid Willem Paquay heeft vandaag een voorstel ingediend om tegemoet te komen in de ziektekosten voor minima. Paquay: "De ziektekosten stijgen alleen maar en daar lijkt nog geen einde aan te komen. In het kader van het armoedebeleid kan de gemeente deze mensen hierin wel enigszins tegemoet komen."

Willem Paquay)

De SP wil een substantile gemeentelijke bijdrage aan deelnemers van n van de twee all-in ziekteverzekeringspakketten verstrekken zodat die pakeketten hetzij 95 euro hetzij 100 euro per maand gaan kosten voor de Amsterdamse minima vanaf 18 jaar. Daarmee krijgen alle mensen met een inkomen tot 110 % van het sociaal minimum een korting van enkele tientallen euro's per maand.

Paquay: "Helaas zag de wethouder het niet zitten om geld voor de minima in te zetten hiervoor. Dat is een gemiste kans voor het sociale beleid." Wel gaf de wethouder aan dat zij nader na wil denken over compensatiemaatregelen voor de ziektekosten voor minima. Ook de PvdA en GroenLinks overwegen in een later stadium hier nog wel mee akkoord te gaan. Alleen de SP stemde voor deze motie, waardoor dit (nu nog) niet doorgaat.

U bent hier