h

Meer openbaar vervoer

12 maart 2008

Meer openbaar vervoer

Op voorstel van de SP heeft de gemeenteraad vandaag besloten dat in de toekomst het huidige openbaar vervoer in de stad uitgebreid dient te worden. Om te voorkomen dat alleen aandacht zou komen voor de drukke vervoersstromen had de SP een motie ingediend om het gehele netwerk van openbaar vervoer als uitgangspunt te nemen. Hierdoor zullen relatief rustige bus- en tramlijnen in de toekomst zoveel mogelijk behouden blijven of uitgebreid worden.

Laurens Ivens)

De gemeenteraad besprak vandaag de visie op het openbaar vervoer voor de periode tot 2020. De SP heeft zich hierbij hard gemaakt voor betrouwbaar openbaar vervoer wat de mensen echt van deur tot deur kan vervoeren. Hierbij zijn snelle metrolijnen van belang, maar juist ook de buslijnen en de OV-fiets. SP-raadslid Laurens Ivens: "Om dit te bereiken is ambitie en lef nodig. Daar heeft de gemeenteraad de wethouder nu toe opgeroepen."

Om er voor te zorgen dat reizigers snel vervoerd kunnen blijven worden met de metrolijnen, die vaak iets langere afstanden afleggen in een kortere tijd, stelde de SP voor om met de komst van de OV-Chipkaart omwegen niet duurder te maken. Helaas was hier onvoldoende steun voor in de raad.

U bent hier