h

Stadionplein: de finale

9 maart 2008

Stadionplein: de finale

De SP Oud Zuid blijft druk uitoefenen ten gunste van het alternatieve buurtplan voor het Stadionplein. Zo werd de steun gevonden van Bond Heemschut, de grootste monumentenorganisatie van Nederland. Verder schreef de SP een flyer voor de buurtgroep. En van de SP-flyer 'Ons Stadionplein' werden niet minder dan 10.000 stuks huis-aan-huis verspreid.

Afgelopen zaterdag was de SP aanwezig op het Stadionplein en bij de Albert Heijn aan de Beethovenstraat en de Stadionweg. Op de laatstgenoemde locatie stond Fred Gersteling, onze afgevaardigde naar de Provinciale Staten, verkleed als 'kalkoen'.

Stadsdeelvoorzitter Egbert de Vries had kortgeleden immers gezegd: 'Bewoners advies vragen bij ingrijpende bouwplannen is overigens niet altijd goed. Je vraagt een kalkoen ook niet wat hij van kerstmis vindt' (Huurderskrant).

Komende dinsdag 11 maart velt de commissie Ruimte & Wonen een oordeel over het buurtplan (aanvang 20:00 uur, in het stadsdeelkantoor aan de Karel du Jardinstraat 65). U kunt zich tot 19:50 aanmelden als inspreker. De SP Oud Zuid hoopt dat u het buurtplan met kracht komt steunen.

U bent hier